Met de camper naar Noorwegen

Als je een natuurliefhebber bent is het maken van een camperreis door Noorwegen iets wat je minimaal één keer in je leven gedaan wilt hebben. Het wisselende landschap zal je keer op keer verwonderen en de routes die je aflegt zijn prachtig. Oslo, Bergen, Trondheim, Flåm en de Lofoten eilanden zijn plekken die je in ieder geval gezien wilt hebben tijdens je roadtrip. 

Onderweg kom je langs tientallen fjorden met uitzichtpunten die stuk voor stuk adembenemend zijn, bijvoorbeeld de punten bij Ryfylke en Stavanger. Van de smalle, rauwe fjorden met hun steile bergwanden, gletsjers en woeste watervallen zul je niet snel genoeg krijgen. Elke bocht die je inslaat geeft je opnieuw een prachtig uitzicht. 

Wil je de natuur echt optimaal beleven? Trek er op uit! Ga hiken, mountainbiken, kanoën, kajakken of vissen. Parkeer je camper midden in de natuur en ga volop genieten! Door het allemansrecht mag je in Noorwegen met respect voor het landschap, milieu en landeigenaren overal vrij kamperen en overnachten met je camper. Hoe avontuurlijk wil je het hebben?

Staat het zien van het Noorderlicht op je bucketlist? Dan maak je in de Lofoten of in Tromsøs de meeste kans om dit te bewonderen. Zorg er wel voor dat je in de periode gaat dat het vanaf 18:00 uur donker is. Het Noorderlicht laat zich alleen zien wanneer de lucht helder is en het droog weer is. De beste periode om het Noorderlicht te zien is van december tot maart.

Categorieen: