Met de sloep naar Grou

Het dorp Grou ligt ongeveer op 10 minuten varen vanaf het opstappunt. Een drukbezochte plaats liggend aan het Pikmeer. De ideale plek voor watersport activiteiten, maar ook het centrum van Grou is zeker de moeite waard. De vele leuke winkeltjes, café’s en restaurants vormen het gezellige hart van het historische dorp. 

Grou, internationaal geliefd onder watersporters is van oorsprong een boeren-, vissers- en schippersdorp. Deze historie is nog steeds goed terug te zien in het dorp. Het oude gedeelte van Grou ligt op een terp, iets wat vroeger typerend was voor waterdorpen. 

Haven van Grou

Er is van alles te beleven in Grou rondom watersport, zowel recreatief als competitief. Jaarlijks vindt de start van het SKS Skûtsjesilen plaats in Grou. Een groot zeilevenement waar heel Friesland ieder jaar naartoe leeft, waarbij skûtsjes de strijd aangaan met elkaar en met de natuur.

De ligging aan het Pikmeer, het gezellige centrum, de vele winkeltjes, café’s en restaurants maken Grou tot een druk bezochte plaats. Door de jaren heen is Grou uitgegroeid tot een internationaal bekend watersport-centrum.

Categorieen: