“STOP! Ik heb een caravan gekocht”

Ik hoor het mijn vrouw nog zeggen terwijl de kinderen al in de auto zaten te wachten op ons vertrek naar Spanje. Ze had op het moment van vertrek een caravan gekocht die vlak bij de plek stond waar wij onze vakantie zouden vieren. Uiteraard wist ik wel dat ze wat aan het sneupen was geweest. Echter zag ik niet aankomen dat zij ongezien een caravan in Spanje zou kopen op het moment dat de auto al bepakt en bezakt was.

De laatste jaren gingen vaak op de bonne voie met onze tent. Het spannende en avontuurlijke zit in ons. Maar om nou naar Spanje af te reizen en te hopen dat daar een caravan op ons zou staan te wachten leek mij niet een goed plan. Ondanks die gedachte heb ik de tent weer uit de auto gehaald en zijn we afgereisd naar Spanje. Aldaar stond onze kersverse aankoop niet klaar. Dat was het moment waarbij het zweet ons alsnog uitbrak. Maar een uur later kwam de verkoper de caravan persoonlijk bij onze camping brengen. Was hij mooi? Nee.. Maar wat was hij compleet en wat een fijne bedden! Die bedden waren zo fijn omdat mijn vrouw online ook nog twee matrassen had gekocht bij de Ikea in Barcelona. Met de bezorgdienst van Ikea werden deze netjes bij onze camping afgeleverd. Na een grote poetsbeurt en wat kleine reparaties was de caravan klaar voor onze vakantie.

We stonden op een prachtige camping met hele mooie plateau plaatsen. Mijn zoon en ik zijn een steenkool-barbecue gaan halen en we hebben nagenoeg iedere avond voor de voortent zitten grillen en marshmallows warm zitten maken. De kinderen vonden het extra comfort van de caravan heerlijk. Vooral mijn dochter was blij met het toilet en het stromend water. Voor haar was alleen over de camping naar het toilet gebouw altijd erg spannend. En in alle eerlijkheid vonden wij dat ook altijd. De caravan bracht een gevoel van geborgenheid zonder het avontuurlijke gevoel te verliezen. Het bleef kamperen, maar dan net een beetje aangenamer. De drang om te verplaatsen was wel minder geworden. Maar het gevoel dat het wel kon was heel fijn. Een caravan is sinds die tijd voor ons de manier waarop wij onze vakantie vieren.

Categorieen: