Ben je wel eens in Appelscha geweest?

Opgegroeid in Friesland ga je als kind op schoolreisje naar “het verre” Appelscha. Maar waarom op latere leeftijd niet meer? Terwijl we luidop aan het brainstromen waren over wat we tijdens Conona eens konden bedachten we. Waarom niet een langweekend Appelscha?

Wanneer je aan Friesland denkt, dan denk je aan het Wad, de grote meren en de eilanden. Maar Friesland is meer dan dat en dat vind je in Appelscha.  Bossen, heidevelden , strand achtige zandvlaktes, kronkelende beekjes en prachtige camperstaanplaatsen.

Althans, door Corona waren alle parkeerplaatsen leeg en hebben wij de camper geparkeerd achter een klein eetcafé. Direct aan de rand van het bos. Van alle gemakken voorzien en de koffie to go om de hoek zijn we wandelend Appelscha gaan verkennen.

Verbaasd waren we of de grote variatie van het gebied. Het Aekingerzand, ook wel ‘De Kale Duinen’ genoemd is zeer de moeite waard. De grote grazers die rondlopen in het gebied zorgen er voor dat het zand nog steeds net zoals vroeger opstuift.

We hadden aan een langweekend wandelen, eten en drinken niet genoeg tijd in Appelscha. Eigenlijk ook wel logisch van het bosgebied is het op één na grootste bosgebied van Nederland.

Uitgerust, verrast en voldaan kwamen we thuis van een paar heerlijke Corona vrije dagen in het mooie Appelscha.

Categorieen: